30.06.11 г.

Кристали Сваровски


източник
Кристалите Сваровски са популярни по целия свят. Историята на успеха на компанията започва в края на 19 век, когато Даниел Сваровски изобретява електрическа машина за шлифоване на камъни, позволяваща да се обработват значително по-голямо количество кристали и с много по-добро качество.

През 1900 компанията получава името на своя основател, с което е известна до днес - Swarowski. А след 10 години Даниел Сваровски заедно със синовете си започва да разработва нов процес за направа на кристално стъкло, като през 1920 година Сваровски пристъпва към производство на своето знаменито кристално стъкло. Компанията създава мъниста и приличащи на диаманти камъни, които водещи моделиери от това време като Коко Шанел и Кристиан Диор започват да използват в колекциите си.

По време на Втората Световна Война, Сваровски насочва своя бизнес към американския пазар и докато много други компании фалират, той успява да се задържи на върха.

През 1976 компанията създава нова търговска марка – Silver Crystal. Това са световноизвестните кристални фигурки
Сваровски, които се произвеждат в ограничени серии, като след направата им всички инструменти и скици се унищожават. По този начин кристалните фигурки придобиват колекционерска стойност и са изключително търсени от ценителите на марката.

През следващата година Сваровски стъпват и в света на бижутерията като създава бижута в актуални цветове и уникални форми, като дизайнерите на марката представят нови колекции според сезона и модата.

През 2003 масовото производство на кристали получава търговското име Crystalized – Swarovski Elements, за да се сложи граница между оригиналните авторски бижута и дизайнерските решения на другите бижутери. През юни 2010 концерна решава да даде ново име на маркат - SWAROVSKI ELEMENTS.

В България бижутата на Сваровски могат да се открият в големите търговски центрове, като голяма част от златарските ателиета също предлагат изработката на модели с кристали Сваровски.

На страницата на компанията в Интернет може да разгледате колекцията на Сваровски за лято 2011 „Крила на поезията”. Ние си избрахме следните неща:


източник
Колие с висулка Narrative

източник
Пръстен Nirvana с танзанит
източник
Пръстен Louise Multi Pink
Предлага се в комплект с гривна и колие
източник








1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...