2.03.13 г.

Boucheron Animal and Serpent Boheme Collections


Първоначално мислех да представя само The Serpent Collection на Бушерон, тъй като тя е има особено значение в Годината на змията според китайския хороскоп. В последствие, обаче, попаднах на колекцията Животни (The Animal Collection), която просто ми спря дъха. Затова, днес Ви представям своите фаворите от тези две колекции на Бушерон.


Както вече споменах в поста за змийската колекция на Булгари, змиите не са сред моите любими животни, дори като символ в модата и бижута, не съм им голям фен. Бушерон, обаче, представя един изключително стилизиран образ на змията, като използва само нейната форма и очертания.


Колекцията Животни направо ме завладя. Тя включва предимно пръстени, като във всеки един от тях основния елемент е дадено животно. Моделите са екстравагатни, крещящи дори, изработени от бяло и жълто злато с инкрустирани скъпоценни камъни и диаманти. Подобно бижу мигновенно приковава вниманието и се превръща във водещ акцент дори и най-семплия тоалет. Едва ли някога бих имала случай да нося подобно бижу, но поне мога да му се насладя като произведение от висшата мода на ювелирното изкуство.


Pink Flamingo RingPegase Sapphire Ring

Kaa Ruby Ring
Hathi Ring
Bagha White Gold Ring
Още вдъхновяващи модели може да разгледате на страницата на Maison Boucheron.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...