18.07.11 г.

Коктейлни пръстени от Пиаже

Този път нещата вървят в обратен ред. Първо ви представяме една и интересна и подходяща за сезона колекция на марката Пиаже, а в някои от следващите дни очаквайте и кратък разказ за историята на компанията.

Така наречените коктейлни пръстени са отделен вид пръстени, като годежния пръстен и сватбените халки. Коктейлните пръстени стават особено популярно през 40те и 50те години на ХХ век в САЩ. Тези пръстени обикновено се носят на дясната ръка (халката и годежният пръстен са на лявата) и представляват огромни пръстени със скъпоценни/полу-скъпоценни камъни или диаманти.

Коктейлните пръстени продължават да бъдат популярни и носени от дамите на официални събития като филмови премиери, връчване на различни награди и други тържествени поводи. Протоколът и добрият вкус днес са по-свободни и позволяват да се носят коктейлни пръстени с изкуствени камъни или реплики на известни модели, тъй като истинските диамантите и съкпоценните камъни, оскъпяват значително тези пръстени.

На сайта на Пиаже може да разгледате последните предложения на марката за коктейлни пръстени, вдъхновени от различни популярни коктейли, като част от колекция Limelight.

Моят личен фаворит е доста семпъл (за разлика от предпочитанията ми по принцип) в сравнение с останалите модели: Коктейлен пръстен Whiskey on the Rocks, изработен от 18 каратово жълто злато, с 27 карата цинтрин, два кварца) (2,6 карата) във формата на ледчета и 100 диаманта (0,83 карата).

Снимките, използвани за илюстрация на поста, са взети от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...