27.07.11 г.

John Hardy jewelry

Джон Харди е добре позната марка бижута на американския и световен пазар. Самият г-н Харди е канадец от 1970-те години живее и твори на остров Бали, като създава компания, която обединява стотици местни творци и златари.

Бижутата на Джон Харди са ръчно изработени като се използват традиционни техники на обработка на златарите от Бали. Колекциите на марката са вдъхновени от местното изкуство и култура и представляват комбинация от древна мистичност и съвременен дизайн. Всяко бижуто е изработено на ръка и носи уникалността на човешкото докосване, енергия на майстора и малките несъвършенства, които го отличават от машинното производство.

В своите колекции Харди използва традиционни индонезийски техника за обработка на метала, за да въплъти в него цялата красота на света, който го заобикаля. Някои от известни колекции на марката са: Кали,Бамбук, Бедег, Нага.

Модели на Джон Харди са изработени от сребро и носят в себе си духа на Индия, красотата на индонезийските жени, цялото многообразие на природата в този регион на  света.

Водещата идея на бижутерийния бизнес на Джон Харди и неговото семейство е така наречения „устойчив лукс”. В своята дейност компанията се стреми на постигне баланс между създаването на бижута и опазването на околната среда.

Постигнала значителен бизнес успех в световен мащаб, компанията на Джон Харди реализира множество зелени програми за опазване на околната среда и устойчиво развитие на общността. Една от тях е „Носи бамбук, засади бамбук”, ако си купите бижу от колекцията Бамбук, част от печалбата се заделя за тази програма. От вътрешната страна на всяко бижу е гравиран броя на бамбукови дръвчета, която ще бъдат засадени.

Ето и малко повече информация за някои от най-известните колекции на марката. 
  • Колекция Jaisalmer е вдъхновена от пищната украса на индийските дворци. Романтичността на колекцията се допълва и от използването на перли в някои от моделите от злато и сребро, изработени с традиционните техники, които Джон Харди използва.
  • Колекция Ayu (Ayu означава красива жена на индонезийски). Моделите в тази колекция се вдъхновени от богатството на флората на Индонезия.
  • Колекция Palu (Palu означава чук на езика в Бали). Гравирана верига и изчукан метал са традиционни техники, които се използват в Бали, и които Джон Харти прилага в изработката на своите модели от тази колекция.
  • Колекция Kali (Kali означава река на езика в Бали). Моделите от тази колекция са вдъхновени от гладките речни камъни в Бали.
  • Колекция Dayak отразява различните татуировки на племената в джунглите а Бомео.
  • Колекция Batu (Batu означава камък на езика на Бали). Моделите от тази колекция включват различни скъпоценни камъни – аметист, бял и син топаз и др.
  • Колекциите Bamboo и Bedeg отразяват красотата на бамбука и различните традиционни техники за неговото преплитане
  • Колекцията Naga (Naga означава дракон) е вдъхновена от силата на драконите по земите на Индонезия и Бали
На сайта може да научите повече за философията на Джон Харди, както и да разгледате неговите най-новите модели бижута.
Гривна от колекцията Jaisalmer 
източник

източник


източник

източникНяма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...