20.07.11 г.

Piaget Watches and Jewelry

“Faire toujours mieux que nécessaire”– Georges Piaget
“Винаги прави нещата по-добре отколкото е необходимо“ – Джордж Пиаже

След като преди няколко дни ви представихме коктейлните пръстени на Пиаже, днес спазваме дадено обещание, и ще ви запознаем накратко с историята на марката.

Пиаже е швейцарска компания за луксозни часовници и бижутата. Създадена е от Джордж Пиаже през 1874 и първоначално се специализира единствено в производството различни модели часовници. Няма да се спираме върху всички нововъведения и технически постижения, които часовникарите на Пиаже усъвършенстват през годините. Те са твърде много, а и попадат повече в сферата на техниката, отколкото на изкуството, където все пак е фокусът на днешния пост.

През 20ти век Пиаже се насочва и към пазара на бижута, като през 60те години започва да произвежда станалите емблематични за марката часовници-бижута, последвани от редица изискани и новаторски колекции бижута. Първата бижутерийна линия на Пиаже стартира през 1990 с името Possessions. Следват колекцията Limelight, която внася блясъка на Холивуд в бижутата на марката и колекцията Miss Protocol, останала в историята със своите взаимозаменими гривни.

През 2004 компанията чества 130 години от своето създаване, през които Пиаже се превръща в синоним на изключителна изработка и прецизност, съчетание на новаторство и класика в производството на часовници и луксозни бижута.

Possession
източник
Limelight
източник

И няколко модела часовници

Limelight
източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...