23.07.11 г.

Carrera y Carrera


източник
През изминала седмица получихме в пощата хартиения каталог на испанската бижутерийна компания Карера и Карера. Бяхме го поръчали преди доста време от официалния сайт на фирмата и почти го бяхме забравили, когато неочаквано едно известие за получаване на пратка в кварталната поща ни припомни за случая. Въпреки че сме големи почитатели на марката, се оказа, че досега в нашия сайт не сме представяли изящните бижута на Карера и Карера.
Карера и Карера е най-известната бижутерийна компания в Испания. Тя е включена в Топ 5 на най-големите компании за бижута и изработва бижута п за Кралското семейство на Испания. Като част от културното наследството на страната Карера и Карера създава известната „Сабя на победата”, която е украсена с гербовете на всички испански провинции. Компанията изработва и тиара с рубини, сапфипи, изумруди и диаманти, поднесена като подарък от Испанското кралско семейство на белгийската кралица Фабиола.

Началото на историята на Карера и Карера е поставено през 1885, когато Саторио Карера идва в Мадрид и осъществява мечтата си да има малък магазин за бижута. Бизнесът на Саторио е успешен и синът му, Хосе Естебан, го доразвива като през 1912 заминава в Париж, където изучава ювелирното изкуство от най-добрите майстори. След завръщането си в Мадрид той се превръща в един от най-известните бижутери в Испания. Хосе Естебан Карера създава уникален стил на изработка на бижута, който се превръща в традиция за Карера и Карера. Той създава модели с изображения на животни и налага стила „animalier, който става водеща модна тенденция в началото на 20век. Хосе Естабан Карера е наследен от своите двама племенници, които кръщават компанията Карера и Карера.

Мануел Карера е известен в света като „Испанския Фаберже”. Днес моделите на фирмата се отличават със своя дизайн, собствената си история и символизъм. Те включват известни митични същества, приказни герои и диви животни. Дизайнерите на Карера и Карера често използват животински елементи в своите бижута и смятат, че разглеждат даденото животно като тотем, който носи късмет на своя притежател.

Днес Карера и Карера предлага над 12 000 модели. Всички те се изработват в ограничена бройка и всяко бижу има свой собствен сериен номер.

Добрата новина за почитателите на марката в България е, че бижута на Карера и Карера се предлагат в Ави център София, който е официален представител на луксозен клас бижута и часовници на световни дизайнери.

Ето и някои от моите лични фаворити на испанската марка:
Обеци от колекцията Bambu





Пръстен от колецията Aqua
(бяло злато и диаманти)

Горните снимки са взети оттук
източник
Пръстен от колекцията Bestiario

3 коментара:

  1. Pretty amazing piece of designer jewellery.... I really like the one with lion head..... They are really gorgeous.....

    ОтговорИзтриване
  2. Thank you, Rahul! Carrera y Carrera is one of my favourite brands of designer jewellery.

    ОтговорИзтриване
  3. Maybe i'm not very original, but i like the second one ring! It looks simple, but so well designed in the meantime. Generally, great job done here, and i'm sure i will be back for more redaings.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...