25.08.11 г.

David Yurman

източник
Дейвид Юрман започва своите творчески изяви като скулптор, а през 1980, заедно със съпругата си Сибил (която е художник) основават марка бижута David Yurman.

В средата на 80те Дейвид създава своято гривна-кабел – осукана спирала, украсена със скъпоценни камъни в двата края. Тя му печели световна популярност и се превръща в запазена марка на стила бижута на Дейвид Юрман.

Постепенно компанията се разраства и днес вече има бутици по целия свят. Марката също така предлага и свои модели часовници, слъчневи очила и други луксозни аксесоари. През 2008 фирмата пуска на пазара и свой парфюм, чийто аромат е вдъхновен от Сибил.

Някои от по-известните колекции на Дейвид Юрман са – Silver ice (сребро и диаманти), Buckle Collection, X Collection. Лично аз изключително много харесват моделите с осукана спирала, които са едновременно нежни и леко бунтарски. Като фен на скъпоценните камъни, естествено, харесвам и моледи на марката с големи цветни камъни. Единственият недостатък си остава непосилната за мен цена, поне засега ;)

За мое най-голямо съжаление, в интернет не успях да намеря достатъчно добри снимки, които да разкриват красотата на бижутата на Дейвид Юрман. Колекциите на марката може да разгледате на официалния сайт, както на сайта Neiman Marcus - един от най-големите онлайн магазин за мода.

източник
източник


източникизточник


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...