25.05.11 г.

Graff diamonds

Продължаваме да ви запознаваме с историята на най-големи компании за бижута, които ви представихме в класацията Топ 10 на най-добрите марки бижута.

Днес представяме на вашето внимание историята за създаването и възхода на компанията Graff Diamonds, основана от Лорънс Граф през 1960.

източник
Мълвата разказва следната забавна история за летящия старт на г-н Граф в бизнеса с диаманти.

Млада дама, придружена от своя съпруг влиза в бутика на Граф в Лондон и поисква да разгледа ослепително колие от диаманти и рубини, изложено на витрината. Дамата има рожден ден и нейният любим иска да й направи щедър подарък, но цената от 2 милиона долара му се струва твърде висока. Вместо това той предлага 1 милиона долара и излиза от бутика, като дава срок на бижутеря от 24 часа да осребри чека. По-късно същия ден дамата се връща със своя любовник. Той също много харесва огърлицата, но и той смята, че цената е твърде висока. Още един чек за 1 милион долара е написан и оставен на тезгяха на г-н Граф. Бижутерят, разбира се, запазва дискретност и не споменава за предишното посещение на дамата в бутика. По-късно тя се връща отново, за да вземе своя подарък и се предполага, че казва на всеки от своите благодетели, че той е спечелил сделката с бижутеря. Граф осребрява и двата чека. Самият Лорънс Граф подържа тази история, защото тя побавя към мистерията и драмата, които са в основата на бижутерийния бизнес на Граф.

Лорънс Граф вярва, че диамантите са единственият скъпоценен камък, който заслужава внимание и възхищение. Неговата компания предоставя бижута с диаманти за кралските семейства по света и европейските благородници са негови клиенти. Разбира се, към тях се включват и някои звезди от Холивуд и световната музикална сцена.

Компанията Граф единствена сред бижутерийните фирми по света отпечатва своето лого върху диамантите (независимо, че то е видимо само при десеткратно увеличение). Друг любопитен факт е, че Граф е сравнително нова компания в света на бижутерите, където най-известните компании имат повече от стогодишна история. Само шест години след своето създаване през 1960 тя получава една от най-престижните награди в света – международна награда за диаманти в категорията „Най-добър дизайн”.

Самият дизайн на бижутата на Граф е доста опростен, като се поставя акцент върху красотата на самия камък. Компанията е притежавала някои от най-известните диаманти в света - the Idol’s Eye (70 карата), the Emperor Maximilian (41 карата), Grand et Petit Couer d’Áfrique (70 и 25 карата), the Excelsior (69 карата), the Paragon (137 карата, най-големият и чист диамант в света – клас D, без примеси), the Imperial Blue (естествен син диамант без примеси), the Empress Rose (блестящ розов диамант).
Компанията е известна като доставчик на уникални и редки скъпоценни камъни. През 2008 Граф купува the Wittlesbach diamond за рекордната за времето цена от 16,4 милиона паунда. Днес диамантът е известен като Уитълсбах-Граф. През 2010 Лорънс Граф подобрява собствения си рекорд за най-висока цена платена за диамант, като плаща 29 милиона паунда за рядък розов диамант.

Wittlebach diamond
източник 

източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...