1.10.11 г.

Stephen Webster - Old Hollywood glamour with Rock-n-Roll twist


Стивън Уебстър изгражда своята бижутерийна империя бавно и постепенно, с много труд през годините. Той започва своето обучението в областта на бижутата едва 15 годишен и постепенно  изгражда свой собствен стил, който успява да наложи в света на модата.  В основата на неговия успех е отдадеността и творческия подход, изразени в смели и провокативни модели, които завладяват звездите на музиката и киното.

Почитатели на марката бижута Стивън Уебстър са световни знаменитости като Мадона, Шарън Стоун, Дженифър Лопез, Пинк, Джони Деп, Сър Елтън Джон, Ози Озбърн, Никълъс Кейдж и др. Лице на последната рекламна кампания на дизайнера е Кристина Агилера.

Бижутата на Стивън Уебстър съчетават в себе си благородни метали и необичайни скъпоценни камъни, обработени със завидно майсторство. Вдъхновен от рок-енд-рол поколението дизайнерът създава нестандартни и предизвикателни колекции, с които печели фенове по целия свят.

Стивън Уебстър разбива клишетата за скъпите бижута с диаманти – днес не е задължително те да бъдат претворени в класически, изискани модели. Дизайнерът включва златото и диамантите в сложни и пъстри модели, които винаги носят в себе си по някои елемент от Тъмната страна - митични чудовища, скорпиони, дракони,  черепи и др. 

Самият Стивън признава, че неговият основен стремеж при моделирането на бижута е да постигне баланс между създаването на произведение на изкуството, подходящи за излагане в музей и украшения, които могат на бъдат носени в реалния живот. Световната популярност на неговите екстравагантни модели е доказателство, че дизайнерът е постигнал целта си.

От 2008 Стивън Уебстър творчески директор на Garrard, бижутери на кралското семейство на Великобритания, дизайнерска къща с 300-годишна история. 

източник
Designed with Christina Aguillera


източник
Seven Deadly Sins Collection


източник

източник
Designed for Garrard



източник


източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...