3.04.13 г.

Топ тенденции сред дизайна на бижута за 2013

Този пост е нещо като между превод и преразказ с елементи на разсъждения. Класацията на топ тенденции сред дизайна на бижута за 2013 е направена от американското списания за бижутерия JCK. Постът не е точен превод, а по-скоро оригинаният текст служи за основа на моите разсъждения. Изображенията на бижута, приложени към материала, също са подбрани от мен. Днес ще ви представя първите пет тенденции, за да не става прекалено дълъг пост. Очаквайте следващата седмица и втората част от подборката на модните тенденции за 2013.


10 Топ тенденции сред дизайна на бижута за 2013 (Част 1)
(според експертите на JCK)

1. Изумрудно-зелено е цветът на 2013 според Института за цветове Пантон. Подходящи цветове за аксесоари към зелените дрехи са – за хората с по-консервативен вкус – сиво, черно, бяло, бежаво и по-меки нюанси на зеленото, a за по-смелите – синьо, розово и тюркоазено. Според специалистите, изумруденият цвят стои добре с патинирани метали и бели диаманти.

2. 2013 е Fодината на змията според китайския календар, което провокира силно присъствие на змийските мотиви сред бижутата този сезон. Бижутата със змии са устойчив стил и са модерни от дълго време, като ще продължат да бъдат харесвани заради своята символика – възраждане, трансформация, вечна любов и възраждане на живота.
3. Характерни за този сезон ще бъдат и бижута с нефасетирани, гладки скъпоценни камъни (кабошон). Те представляват отлично допълнение към един по-ежедневен стил на обличане. Нефасетираните камъни подчертават цветовете и красотата на самия камък.4. Поредната тенденция за 2013 са антикварните бижута. Вдъхновена от успеха на сериали като Downton Abbey, бижута, вдъхновени от античността и винтидж стила, стават все по-търсени на пазара. Бижута в стил Арт-деко, както и по-масивните бижута са особено популярни.

http://robynrhodesblog.com/


5. Бижутата в черно и бяло продължават да бъдат актуални. Те отиват на всичко и тяхната стойност е непреходна. Особено популярно е съчетаването им с патинирани метали.Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...