18.08.11 г.

Temple St. Clair

източник
Днес искам да ви представя една дизайнерка на бижута, която открих случайно докато си четях  в Интернет, и се оказа любов от пръв поглед.

И така, дами и господа, запознайте се с Temple St. Clair и нейните бижута. Компанията се създадена във Флоренция през 1986 и днес фирмата има свои магазини по целия свят. Характерни за марката са фината изработка и умелото съчетание на различни благородни метали и кристали. Емблематичният модел за Temple St. Clair са висулките-амулети с планински кристали и уникални коктейлни пръстени.

Дизайнерката открива своето вдъхновение от различни места, тя изучава италиански литература и живее във Флоренция извество време (Temple St. Clair е родом от САЩ), пътува екзотични место по целия свят в търсене на най-подходящите камъни за своите модели.

Компанията на Temple St. Clair подкрепя различни благотворителни каузи, които са представени и на нейния сайт - опазване на морската/океанска флора и фауна, подкрепа за бездомните и др.

Дизайнерката е издала и своя книга Alchemy: A Passion for Jewels - смесица между мемоар и разказ за нейните пътешествия и моделите, които тя създава.

Temple St. Clair обикновено представя свои колекции два пъти в годината - сезон Пролет-лято и Есен-зима. 

На страницата на Wall Street Journal може да прочете едно вдъхновяващо интервю с Temple St. Clair. А сега, нека ви покажа някои от моделите, които ми направиха най-силно впечателние.


Rock crystal amulets
източник


източник

източник

източник

източник





Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...