29.04.11 г.

Сватбените бижута на една кралска булка

След приключване на официалната част от кралската сватба, предавана на живо, и след публикуването на първите снимки в Интернет, ние ще ви представим любопитна информация  за бижутата на булката Кейт Мидълтън.


Мис Мидълтън носи тиара тип „ореол”, дадена на заем на бъдещата принцеса от Кралица Елизабет. Тиарата е изработена от Картие през 1936 и е купена от дукът на Йорк (по-късно крал Джордж VІ, изигран брилиатно от Колин Фърт в „Речта на краля”) като подарък за дукеса Елизабет, майка на днещната кралица Елизабет ІІ, само три седмици преди той на наследи брат си на престола. Тиарата е подарена на прицеса Елизабет, която днес е кралица, от нейната майка по случай 18тия й рожден ден.

Диамантената тиара е нежна и изчистена с пълния блясък на едно изключително кралско диамантено бижу.

Обеците на булката са изработени от Робинсън Пелам и представляват стилизирани дъбови листа с крушовиден диамант в средата и диамантен жълъд, поставен в рамка от малки диаманти. Дизайнът на обеците е вдъхновен от новосъздадения герб на семейство Мидълтън, който включва жълъди и дъбови листа. Обеците, разбира се, са изработен да съответстват на тиарата. Те са подарък от родителите на булката за нейния сватбен ден.

Както ви информирахме вчера, венчалната халка ще бъде само една, тази на Кейт. Тя е изработена от изключително рядкото и скъпо уелско злато, подарено от кралицата. Дизайнери на халката е Wartski, които са изработили и венчалните халки на принц Чарлс и Камила.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...