4.12.11 г.

Колекционерски бижута

Досега в блога сме представяли предимно за актуалните колекции на съвременните дизайнери на бижута. Провокирани от последния материал за Булгари, днес решихме да се спрем на така наречените "колекционерски бижута". Ще ви представим световни дизайнери на бижута, създали модели, които днес имат колекционерска стойност, което се отнася и за емблематичните модели на Булгари.

Това се бижута с изключителен дизайн и изработка, които се доближават до произведения на изкуството и не са подходящи за ежедневен аксесоар. Разбира се, тяхната цена също е подобаваща. 

Днес ще ви представим две такива марки - Вердура и Симан Шепс.

Verdura - създадена от дук Фулко ди Вердура, неговите модели променят света на бижутата през 20 век. Дизайнерът работи с Коко Шанел в Париж, а по-късно пренася европейския шик на своите модели в Холувид. Почитатели на неговите модели стават модните икони на Холивуд от 30те и 40те години на 20ти век - Марлене Дитрих, Грета Гарбо. През 1941 Фулко създава колекция бижута съвместно със Салвадор Дали, която е изложена в художествена галерия н Ню Йорк.

Днес компанията продължава да създава бижута, със запазения стил на Фулко ди Вердура - много цвят, религиозни мотиви, модернистичен дизайн.

Vintage

Turban ring
"Wing" earclips

Essentials

Pinwheel Earclips


Wrapped Ruby Heart Brooch

Caged Ring

New Arrivals

Tassel necklaces
Constellation Ring

Byzantine Cuff
Използваните снимки са взети от сайта на Ведрура - www.verdura.com 

Seaman Schepps - Симан Шепс е имигрант в Ню Йорк, който създават своите бижута по същото време като дук Фулко. Шепс достига върха на своята популярност през 50те и 60те години, като благодарение на своите известни и влиятелни клиенти става известен като "America's Court Jeweler". Често той използва стари бижута на своите клиенти, които инкорпорира в нов, осъвременен дизайн, като така създава шедьоври в света на бижутерията.


източник 

Използваните снимки са взети от тук - http://www.betteridge.com




1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...