2.12.13 г.

Игрите на глада: Възпламеняване - бижутата във филма

Днес искам да Ви представя едни по-разлчни бижута и техния дизайнер, Клаудио Пино. Аз научих за него случайно от едно интервю в JCK Magazine. Оказа се, че той е дизайнерът създал едни от емблематичните пръстени в хитовия филм "Игрите на глада: Възпламеняване". Двата пръстена, носени от Цезар Фликерман, се отличават с уникален дизайн и се вписват перфектно в стилистика на филма. 

В своето интервю Клаудио Пино разказва историята за създаването на тези два модела.


Interactive Mirror ring in 14k gold, silver, mirror, carnelians, and pearls
Дизайнът на този модел е вдъхновен от старите инструменти за навигация. Пръстенът с интерактивно огледала включва трето око с кинетично огледало, което се върти на 360 градуса в четирите посоки - Изток, Запад, Север и Юг - благодарение на внимателно проектиран сложен механизъм. Движението на огледалото отразява светлината и блести във всички посоки като следва движението на ръката на човека, който го носи. Пръстенът акцентира върху идеята не само за силата на пръстените, но и за важността на тяхното взаимодействие с човека, който ги носил Този пръстен оживява само тогава когато откритие своя притежател.
Vena Amoris ring from Black Velvet Collection in 14k gold, silver, onyx
Колекцията Черно кадифе поставя акцент върху констраста между мрак и светлина, твърдост и мекота, сила и нежност. Моделите в нея противопоставят мрака срещу неочаквано ярки луксозни детайли.
Моделите на Пино, които може да разгледате на страницата на дизайнера, са истински произведения на изкуството. Той създава пръстени с геометрични форми с различни комбинации от цветове. Дизайнерът комбинира по изключителен начин различни метали и скъпоценни камъни. Неговите пръстени се отличават с уникален дизайн и са вдъхновени от историческото величие на дизайна на бижута, като същевременно носят в себе си духа на модерното и съвременното. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...